Om Hadstenfjer

OM KLUBBEN

Klubbens formål er at søge at samle alle, der interesserer sig for fjerkræhold til hobbybrug i Hadsten og omegn.

Vi afholder møder, arrangerer foredrag og udflugter samt en årlig udstilling af de fjerkræarter vi har i medlemsskaren (p.t. høns, ænder, gæs, fasaner, junglehøns og duer). På denne udstilling viser vi resultaterne af årets avlsarbejde, og således hvad vi kan forvente os af de næste år.

Endvidere afholdes der en hanekåring, gerne i forbindelse med “lang lørdag” eller lignende, for at profilere klubben og reklamere for at holde holde fjerkræ som hobby. Det er dog klubbens vigtigste opgave at virke samlende og rådgivende for alle uanset:
om man holder af at være omgivet af smukke og interessante levende dyr,
om man sætter pris på dyrenes produkter, friske æg og lækre stege.
og uden skelen til hvilken type fjerkræ man opdrætter.

Klubbens målsætning er på ingen måde at være reserveret raceavlere med anerkendelse, gode udstillingsresultater og sølvpokaler som målsætning. Vi byder derimod alle velkommen, blot de tænker på fjerkræ som en mulig, interessant og hyggelig hobby.

Hadsten Fjerkræklub er således stedet, hvor man kan udveksle erfaringer, diskutere gode idéer, søge løsninger på problemer og meget mere med andre, der har samme interesse. Dette kan vedrøre alt fra den daglige pasning af dyrene, tips til indretning af hønsehus, andegård eller dueslag, eller blot det at kunne få at vide hvor man kan finde oplysninger, eller måske få at vide hvem der anses som ekspert på området.

Kort sagt er et medlemskab af Hadsten Fjerkræklub for alle med interesse for fjerkræ.

Klubben udgiver fire til fem gange årligt medlemsbladet “Hønsereden”. I bladet annonceres klubbens aktiviteter samt tiltag der iværksættes fra bestyrelsen. Bladet er også åbent for indlæg fra medlemmer. Som en lille krølle forsøges der endvidere at på plads til en oplysende artikel i hvert blad.

Klubben er nu, som mange andre også, som du ser, med på WEB-vognen, og denne aktivitet giver os forhåbentlig en endnu større berøringsflade. Du er meget velkommen til at skrive til webmaster, der så vil foranledige din henvendelse kanaliseret til de rigtige modtagere.

Klubben er en lokalforening under Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl, og som sådan hører vi med under Randers Kredsen.

Uanset om du ønsker at deltage i udstillinger, eller blot vil “nøjes” med den daglige glæde med dine dyr hjemme i haven, kan et medlemskab af Hadsten Fjerkræklub være en god idé. Vil du vide mere, er du altid velkommen til at kontakte bestyrelsen eller melde dig ind i klubben.

Du kan indmelde dig her på siden, ved at udfylde navn og adresse HER

Kontingent pr. år (kalenderåret):
Seniormedlem 150,00 kr.
Ungdomsmedlem 75,00 kr.
Seniormedlem (uden medlemsblad) 75,00 kr.
Ungdomsmedlem (uden medlemsblad) 25,00 kr.

Ved indmeldelse efter 1. juli opkræves halvt kontingent for resten af kalenderåret.

Har du fjerkræ, og er du IKKE medlem af en fjerkræklub, kan du gratis blive optaget som prøvemedlem indtil 31.12.2015. Du vil modtage vores medlemsblad, “Hønsereden”, på lige fod med de øvrige medlemmer, ligesom du selvfølgelig må deltage i vores forskellige arrangementer. Du vil tilmed ikke kunne risikere at blive valgt til bestyrelse o. lign. da dette er forbeholdt “rigtige” medlemmer. Så har du interesse for klubben, send da straks din indmeldelse.